Fashion - Style

Cochetez cu moda de cand bunica mea s-a gandit sa`mi imbunatateasca sortuletul comunist cu niste pliseuri .. si acceasi bunica mi`a spus sa nu port pompoane pentru a nu comite un faux-pas .. recunosc insa ca nu imi plac prea mult hainele practice, ci ma imbrac mai degraba cat se poate de urban .. stiti si voi ce inseamna asta : pantofi putin comozi,dar deliciosi de frumosi ! Imi place sa adun haine din diverse surse, in locuri neasteptate si din momente surprinzatoare .. pentru ca ..nu stii niciodata ce poti face cu ele .. tocmai din aceasta cauza fac ordine in dulapurile pline cu haine , fara sa arunc ceva ..

miercuri, 20 martie 2013
Basicile apar in momentul in care porti pantofi stramti, incomozi, care te rod la mers. Frictiunea dintre incaltaminte si piele face ca zona respectiva sa supureze si sa se inflameze... Procesul este unul gradat; mai intai stratul superficial al pielii este ros, lasand expusa derma si apoi stratul mai profund al epidermei. In golul lasat, se acumuleaza lichid si se formeaza basica..

Basicile trebuiesc sparte in primele 24 de ore
Multi dintre noi credem ca basicile nu trebuiesc sparte deoarece lichidul dinauntru va intra in contact cu aerul si praful si zona se poate infecta. Insa lucrurile nu stau tocmai asa. Basicile trebuiesc sparte, cu conditia sa faci acest lucru in primele 24/48 de h!

La fel de important este sa folosesti tehnica adecvata pentru a le sparge. Mai exact, trebuie sa te asiguri ca folosesti un ac sterilizat fie cu alcool, fie deasupra flacarii la aragaz, cu care apoi vei intepa basica, la un unghi cat mai mic fata de suprafata pielii. Trebuie sa faci mai multe intepaturi in jurul basicii, cu acul in pozitie inclinata astfel incat lichidul sa se scurga. Dupa ce s-a scurs, ia un lubrifiant, unge zona si apoi acopera intreaga suprafata cu un leucoplast, pentru mai multa protectie.

Basicile cu sange trec de la sine

Daca ai de-a face cu o basica cu sange, adica locul s-a umplut cu sange in loc de lichid transparent,nu actiona NICIODATA cu un ac! Altfel, risti ca bacteriile sa intre in contact cu sangele, urmand sa cuprinda artere si organe. In cazul lor, cel mai bine este sa le lasi sa treaca de la sine.

Ca sa eviti cu totul astfel de probleme, incearca sa mergi la cumparaturi in jurul pranzului sau seara; atunci, picioarele sunt mai umflate si se vor potrivi cu pantofi lejeri, care sa ii ofere confort piciorului restul zilei. Pe langa acest lucru, poti folosi un antiperspirant normal pe post de tratament preventiv. Avand in vedere ca umezeala favorizeaza frictiunea piciorului cu pantoful, antiperspirantul va actiona in sens contrar, mentinand locul uscat.

Luandu-ti aceste masuri de precautie, vei putea purta perechea favorita de pantofi cu toc cui intreaga zi, oriunde te vei duce.


Related Posts with Thumbnails